Har du styr på dette som selvstændig?

Som selvstændig er du sikkert vant til en hektisk hverdag, og er du i gang med opstartsfasen i din virksomhed, har du sandsynligvis ikke meget tid ved siden af til nogle af de lidt mere praktiske ting. For at du bliver opmærksom på nogle af de ting, har vi lavet denne lille guide, hvor du kan blive klogere på de forskellige ting. Det er væsentlige emner som a-kasse og bogføring, som vi behandler.

Skal jeg have en a-kasse som selvstændig?

Det er ikke alle selvstændige, der har en a-kasse, selvom det kan være en god idé. Det sikre dig nemlig stadig en indkomst i form af dagpenge, hvis du nu endda skal tilbage på arbejdsmarkedet og kigge efter arbejde. Mange betragter livet som virksomhedsejer som værende mere usikkert end livet som lønmodtager, og derfor giver medlemskab i en a-kasse rigtig god mening. Du kan også udnytte medlemskabet på anden vis ved at deltage i forskellige kurser med videre. Fagforening er ikke rigtigt aktuelt for selvstændige.

Bogføringen

Nok en af de opgaver, der bliver forsømt mest hos nystartede virksomheder er bogføringen. Mange virksomhedsejere har en stor bunke med bilag, der skal bogføres og det betyder, at der hver gang op til moms er stress på, fordi momsafregningen kommer oven i arbejdet. Sørg for at bogføre løbende, så du ikke kommer bagud. Bare tag nogle bilag hver dag. Det kommer selvfølgelig også helt an på, hvor mange du har. Du kan finde et smart regnskabsprogram, hvis du gerne vil kunne uploade bilag direkte fra din telefon. Der findes ofte bilag for benzin, frokost med videre, der hurtigt ryger ned under sædet i bilen, og så bliver de altså svære at finde.

Medarbejdere og freelancere

Har du medarbejdere eller freelancere tilknyttet, skal du sørge for ordentlige arbejdsforhold. Det er enormt krævende, når en velfungerende medarbejder siger op. Så skal du i gang med at finde en ny og oplære vedkommende, og det er jo ikke sikkert, han/hende er lige så god. Det samme gælder en freelancer. Er du ikke god til at skabe gode og udviklende arbejdsvilkår, så bliver det svært at fastholde medarbejdere på den lange bane. Derfor bør du arbejde med dette. Det kan være ved at sende dem på kurser, så du stimulerer deres sans for læring. Det får du også noget ud af. Du kan også holde arrangementer eller give dem en gave i ny og næ. Der skal ofte ikke så meget til, men faktum er bare, at de fleste virksomhedsejere forsømmer netop dette. Og det er altså ikke sjovt at arbejde i en virksomhed, hvor man ikke føler sig værdsat, og hvor man ikke glæder sig til at møde ind på arbejde.

Som du kan se, så er disse 3 nogle områder, du bør få styr på snarest. Ellers risikerer du enten at stå i en dårlig situation, hvis dit firma lukker, eller også sejler du din virksomhed ud på farlige vande.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.